5 tipů, koho sledovat, aby ses naučila více o osobních financích

Čas čtení: 2 min.

Pokud se ráda vzděláváš v oblasti osobních financí, mám tu dnes pro tebe několik mých oblíbených tipů! Pro tentokrát se podíváme na YouTube, ale stojí za to sledovat i Instagram a další účty těchto tvůrců na ostatních sociálních sítích.

Všechny dnešní tipy jsou v angličtině, jelikož na českém YouTube znám pouze Investiční brambora, a ten je nám všem už určitě známý. Pokud ale máš tipy na české Youtube kanály, které se věnují tématice osobních financí, neváhej na ně odkázat v komentářích! Tvůrci, které ti budu postupně představovat, natáčí jak odbornější videa (Steph&Dan), tak i ty motivační, inspirující a lifestylové. Tak jdeme na to!

Steph & Den

Pár žijící v Kanadě, který popisuje, jak zvládnul splatit dluhy za školné a jak dokážou fungovat s jejich příjmem ve Vancouveru. Mají videa jak o vytváření rozpočtu, tak o investování a jejich kariéře v consultingu.

Elena Taber

Elena je youtuberka, která se krom série o finanční gramotnosti věnuje také např. vyhledávání bytů v New Yorku (porovnávání jejich ceny, vybavení…). Její videa o financích jsou spíše pro začátečníky, ale mně se jejich estetika a obsah moc líbí.

The Financial Diet

Jeden z nejslavnějších blogů ve světe osobních financí, který je pojmenován podle knihy od autorky tohoto blogu. The Financial Diet funguje nejenom YouTube, ale věnují se i podcastu a Instagramu, kde sdílí obsah o osobních financích směřovaný hlavně mladým ženám.

The Break

Slavná youtuberka z UK Patricia Bright si po svém úspěšném kanále založila ještě další, který se věnuje financím, investování do nemovitostí a zdravým finančním návykům.

Matt D‘Avela

Matt je youtuber, který je známý svými 30denními výzvami a je velkým vyznavačem minimalismu. Často taky natáčí o osobních financích, jako jedním z pilířů osobního rozvoje, který je hlavním tématem všech jeho videí.

Dnešní tipy jsou u konce a pokud se ti líbily, určitě se můžeš těšit v budoucnu na další!

Pozn: Veškeré informace na webu jsou určeny pouze ke studijním účelům. Autorka není finanční poradkyní, neposkytuje poradenství a informace neslouží jako konkrétní investiční doporučení. Investování je rizikové a minulé výnosy nezaručují budoucí zisky.

Napsat komentář