Date Night for free: Jak na rande, které moc nestojí?

Čas čtení: 3 min.

Aneb jak si udělat rande doma a ušetřit

Únor je měsícem lásky. Růže, romantická večeře, výlet do zahraničí nebo drahý šperk. Každá zábava ale něco stojí a v den Valentýna nebo v den výročí či jiných oslav je tomu dvakrát tolik. Ne každý je ale v takové situaci, kdy by si mohl dovolit ve svém rozpočtu zařadit tuto položku v plném rozsahu. Ale i s omezeným rozpočtem je možné si udělat hezký večer. V tomto článku najdete několik tipů na date night či výročí v pohodlí domova.

Filmový večer

Velmi častým programem párů je jít do kina. Kino není ale vůbec levnou záležitostí. Přitom filmový večer se dá zorganizovat i doma! Asi tě nepřekvapí, když zmíním streamovací platformu Netflix, kde standardní předplatné stojí 259 Kč na měsíc.

Na Netflixu najdete možná až nekonečný výběr seriálů, filmů, dokumentů či životopisných filmů. Je to jeden asi z nejčastějších nápadů, ale také jeden z nejromantičtějších. Jasně, není to taková událost, jako zajít si do kina, ale zase si to doma můžete udělat pohodlnější a intimnější. 😊 Níže uvádím srovnání nákladů na filmový večer doma a v kině.

Zkuste si uvařit jídlo aneb večeře při svíčkách doma

Vaření je skvělou aktivitou – nejenže si uvaříte něco dobrého, ale zároveň se i skvěle pobavíte. O inspiraci na recepty nebudete mít nouzi – doporučuji například prohledat Pinterest nebo různé instagramové účty (například @chili_tathuy nebo @anetachroustova).

Když si poté prostřete stůl, zapálíte svíčky a naservírujete jídlo, budete se cítit jako v nové restauraci. Let’s cook together! A nezapomeňte také na dezert.

Můj tip: Pro to, abyste netrávili mnoho času vymýšlením receptů a nakupováním surovin, tak si můžete sestavit měsíční plán jídel (například pouze na víkendy, kdy máte více času). Nejrůznější šablony na plány najdeš na Canva.

Udělejte si domácí spa

Pokud máte doma vanu je vytvoření domácího spa poměrně jednoduché. Stačí napustit horkou vanu a přidat například olej, pěnu nebo sůl do koupele. Ihned budete mít pocit domácího spa. Určitě tě tato alternativa vyjde levněji oproti návštěvě wellness centra.

Spa time můžete doplnit například společnou lekci jógy – na Youtube najdete celou řadu lekcí i pro páry. Užijete se tak skvělý relaxační večer.

Prohlédněte si společné fotky a zahrajte si hru pro páry

Poté co si pochutnáte na vámi uvařeném jídle si můžete prohlédnout vaše společné fotky a zavzpomínat na společné vzpomínky. Nejen, že si připomenete hezké a vtipné chvíle, ale pokud máte fotky vytištěné, tak si můžete vytvořit album. Další aktivitou jsou takzvané kartičky pro páry.

Tematický večer s přáteli

Doma nemusíte pořádat pouze „date night“, ale i setkání s přáteli. Můžete si například zahrát deskové hry nebo uspořádat fondue večer. Fondue hrnek stojí v průměru 300 Kč – když ho využijete vícekrát, tak se jedná o poměrně nízký náklad. Náklady na ovoce a čokolády se pak už mohou rozdělit mezi přátele. Další možností je uspořádat například degustační večer s víny a sýry. V létě se nabízí udělat grilovačku nebo táborák.

Pro sledování příjmů a výdajů si stáhni tabulku na webu Investování pro holky. Pomůže ti lépe sledovat jednotlivé položky a také ti nabídne grafické zobrazení.

Máš nějaké tipy na date night doma? Poděl se v komentářích.

Autorka článku: Karolína Balatková

Napsat komentář