Originální vánoční dárky pro každý rozpočet

Čas čtení: 3 min.

Vánoční shon, mnoho povinností a chybějící budget na vánoční dárky můžou být stresující. Svět dárků může být plný radosti, ale je snadné se ztratit v nespočtu možností a cenových kategorií. Je důležité si pamatovat, že i maličkost může udělat radost tvým blízkým.

V tomto článku se podíváme na inspirativní nápady pro originální vánoční dárky pro každý rozpočet, které oslní vaše blízké bez ohledu na velikost peněženky!

Co vše můžeš vyrobit za originální vánoční dárky?

Tip č. 1: Dárky rovnou z kuchyně

Dárky mohou vznikat v kuchyni. Co třeba vánoční sušenky, domácí granola, banana bread nebo vaječný koňak? Když sušenky umístíš do hezké vánoční dózy nebo lahve a dozdobíš, je luxusní dárek na světě.

Bylinkový čaj určitě také potěší – nakup si bylinky a namíchej vlastní čajovou směs. V kuchyni můžeš ještě chvíli zůstat a sepsat vlastní knihu s recepty, o kterých víš, že je má druhá osoba ráda.

Tip č. 2: Fotky v albu a na papíře

Vzpomínky ve fotkách. Můžeš vytvořit fotoknihu a sepsat do ní společné vzpomínky. Fotky můžeš také dát do rámečku. Tak se ti povede vytvořit jedinečný osobní dárek. Fotokalendář je také skvělá volba, jak potěšit například prarodiče, kteří papírové kalendáře rádi využívají.

Místo fotek můžeš koupit také personalizovaný zápisník, který dozdobíš do vkusu obdarované osoby. Se společnými vzpomínkami se mnohdy spojují písničky – můžeš vytvořit vlastní playlist, kde budou oblíbené písničky obdarovaného. Pak se nabízí koupit externí disk a tam písničky nahrát – spojíš tak hmotnou věc s osobním přesahem.

V kreativitě pokračujeme

Tip č. 3: Dárky z domácí dílny

Jsi kreativní a tvořivá duše? Zkus vyrobit domácí mýdlo nebo svíčky. Pro mýdlo využiješ esenciální oleje, které můžeš využít i u bylinných pytlíčků (například z levandule či jiné bylinky) – ty mohou skvěle provonět skříň.

Pokud si věříš na větší tvoření, můžeš z pryskyřice vyrobit podtácky pod kávu nebo čaj. Jestli máš jako koníček keramiku, zkus vyrobit nějaký hrníček nebo misku – tu pak tematicky doplň například oříšky nebo tebou vyrobenou granolou.

Tip č. 4: Nezapomeň na „měkouše“

Máš ráda módu a umíš to se šicím strojem? Zkus ušít nebo uplést nějaký doplněk. Pro ženy se může jednat o čelenku a pro muže například šálu. Nebo nabídni „kurz šití“ pro tvé nejbližší – věnuješ jim čas a zároveň je naučíš něco nového.

Tip č. 5: Nezapomeň na zážitky

Vytvoř poukázku na společný večer – může to být například filmový nebo wellness večer. Kino ani wellness centrum potřebovat nebudeš, pokud si doma vytvoříš příjemné a útulné prostředí.

Pokud si druhá strana na zážitky nepotrpí, můžeš třeba darovat dobrý skutek a přispět na vybranou organizaci nebo charitu, o niž víš, že ji ten druhý rád podporuje. Uděláš tak radost nejen organizaci, ale i obdarovanému dobrým skutkem.

Extra tip: Stanovte si s partnerem nebo kamarády budget pro dárky – například dárek do 500 Kč. Budete mít jasný rozpočet, který musíte dodržet a vyhnete se tak případnému trapasu, kdy máte s druhou stranou odlišná očekávání.

Bez ohledu na to, zda tvůj rozpočet představuje skromné částky nebo nabízí volnost výběru, můžeš najít ten správný dárek, který rozveselí srdce tvých blízkých. Tak hodně štěstí.

Napiš do komentáře i tvoje tipy na originální vánoční dárky, ať se inspirují ostatní!

Vstup do roku 2024 s čistým štítem a sleduj svoje příjmy a výdaje v přehledné tabulce od Investování pro holky! V tabulce si můžeš evidovat také výdaje za vánoční dárky.

Autorka článku: Karolína Balatková

Napsat komentář